Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne strani Ortopedije Prettner so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstu potrošnikov (ZVPot), priporočili gospodarske zbornice Slovenije, splošnih kodeksov elektronskega poslovanja in z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

Pogoji poslovanja določajo pogoje uporabe spletne strani www.otropedija-prettner.si (v nadaljevanju Ortopedija Prettner), ki jo upravlja Ortopedija Prettner d.o.o., Cvetkova ulica 10, 9000 Murska Sobota (v nadaljevanju “ponudnik”).

Spletna stran Ortopedija Prettner omogoča v rubriki trgovina, nakup ortopedskih pripomočkov in izdelkov za preventivo brez recepta, prehranskih dopolnil in prehrane, medicinskih pripomočkov in drugih izdelkov na daljavo. Uporabnik spletne trgovine je posameznik, ki izpolni registracijski obrazec in si s tem pridobi geslo za vstop v spletno trgovino in pravico do nakupa. Kupec je uporabnik, ki preko spletne trgovine Ortopedije Prettner opravi nakup.

Ponudnik se zavezuje, da bodo kupcu vselej dostopne naslednje informacije:

 • identiteta podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo komunikacijo s ponudnikom,
 • bistvene značilnosti blaga,
 • pogoji, stroški in možni načini dostave blaga,
 • jasno in nedvoumno določene cene
 • možni načini plačila,
 • časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od pogodbe
 • postopek pritožbe

Zbiranje osebnih podatkov

Spletna trgovina Ortopedija Prettner zbira na spletnem mestu naslednje podatke:

 • Ime
 • Priimek
 • e-poštni naslov
 • Telefonska številka
 • Naslov za dostavo
 • Kraj
 • Poštno številko
 • Vse ostale morebitne informacije, ki nam jih boste zaupali v sklopu dodatnih navodil pri samem naročilu!

Spletna aplikacija spletne trgovine Ortopedije Prettner, lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, ime domene, čas dostopanja in naslov spletnih podstrani, ki ste jih obiskali na naši spletni strani. Ortopedija Prettner te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletnega mesta www.ortopedija-prettner.si.

Elektronski naslov, ki nam ga zaupate ob registraciji je vključen samodejno v mailing listo. V kolikor teh komercialnih obvestil ne želite prejemati, se lahko od njih enostavno odjavite s klikom odjava na koncu komercialnega e mail sporočila.

Kupoprodajna pogodba (naročilo stranke) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika (Ortopedija Prettner) in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. Do nje lahko dostopa s svojim uporabniškim imenom in geslom. Dostop je omogočen tudi administrativnemu osebju Ortopedije Prettner!

Uporaba osebnih podatkov

Ortopedija Prettner zbira podatke na spletni strani z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletnega mesta ter nudenje zahtevanih storitev. Ortopedija Prettner lahko uporabi vaše podatke tudi za naslednje namene:

 • internih tržnih raziskav
 • obveščanja strank o novostih na spletni strani
 • obveščanja strank o novostih, ki se tičejo izdelkov ali storitev
 • kot podatke na sami pošiljki (naslov dostave in telefonska številka)
 • za namene pošiljanja komercialnih/reklamnih sporočil (pri registraciji se kupec avtomatično strinja s prejemanjem tovrstnih sporočil; odjava je možna kadarkoli in sicer s klikom Odjava na koncu reklamnega sporočila)

Ponudba in cene

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine Ortopedija Prettner spreminja in ažurira hitro in pogosto. Kljub izjemnemu trudu pri zagotavljanju najbolj ažurnih in točnih podatkov ponudnik na spletni trgovini Ortopedija Prettner ni izključena možnost napačnega podatka o ceni ali dobavljivosti. V teh redkih primerih ali v primerih, ko se cena oz. status dobavljivosti pri dobavitelju spremeni med samo obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možnost rešitve situacije.

Vse akcije in popusti, objavljeni v trgovini Ortopedija Prettner, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični trgovini.

S ponudbo ne spodbujamo čezmernega nakupovanja in nekritične uporabe izdelkov. Ob uporabi se morate držati priporočenih odmerkov in navodil za uporabo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku potrditve naročila s strani ponudnika (v trenutku prejema elektronskega sporočila “Naročilo sprejeto”).

Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil oz. Moj račun).

Vse cene so v EUR in ne vključujejo DDV z skladu z Zakonom o DDV-1. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z objavljenimi možnimi oblikami plačila.

Vklopi razum, zahtevaj računDavčno potrjevanje računov

Trgovina Ortopedija Prettner, posluje v skladu z zakonom o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR; Uradni list RS, št. 57/2015 z dne 31. 7. 2015).  Vklopi razum, zahtevaj račun.

Varstvo potrošnikov

V tem poglavju pogojev poslovanja je potrošnik tista fizična ali pravna oseba, ki pridobiva in uporablja izdelke za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. V preostalih poglavjih sta v izrazu kupec upoštevana kupec in potrošnik.

Trgovina Ortopedija Prettner deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) zaradi svoje narave določeni izdelki, naročeni preko spletne strani Ortopedija Prettner niso primerni za vračilo. To določilo ne velja v primeru dostave napačnih izdelkov ali napake s strani ponudnika.

Reklamacije in vračilo naročenih izdelkov

Po 43.č členu Zakona o varstvu potrošnikov je blago, ki se prodaja v spletnih trgovinah takšne narave, da ga ni mogoče vrniti ali zamenjati.

V primeru napake s strani ponudnika pri dobavi izdelkov kupcu lahko slednji glede tega kljub temu kontaktira ponudnika, ki bo primer v najkrajšem možnem času rešil v dobro kupca. Kontakt s ponudnikom je v takšnih primerih ključen za uspešno razrešitev nastale situacije.

Tudi v primeru, če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), kupec ali potrošnik kontaktira ponudnika preko enega od objavljenih kontaktov ter v skladu z dogovorom vrne dostavljene izdelke, katere bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. Ponudnik krije tudi stroške vračila prvotno dostavljenih izdelkov. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo v neodprti embalaži, v nespremenjeni količini in neuporabljeni!

V primeru da dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oziroma specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti Ortopedijo Prettner v (8) osmih dneh od datuma prejema izdelka. Če napake z običajnim pregledom pri prevzemu ni bilo mogoče opaziti (skrita napaka), mora kupec obvestiti o njej Ortopedijo Prettner v (8) osmih dneh od dneva, ko je napako opazil, sicer izgubi to pravico. Ortopedija Prettner ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko preteče (3) tri mesece, odkar je bil izdelek izročen.

Ortopedija Prettner ne odgovarja za morebitne neopazne napake v vsebnosti originalno zaprtega proizvoda.

Potrošnik oziroma kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in Ortopediji Prettner omogočiti, da stvar pregleda.

Potrošnik ali kupec, ki je ponudnika pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek.

V primeru nedobavljivosti že plačanega izdelka ali v primeru iz prejšnjega odstavka, lahko potrošnik ali kupec, ki je registrirani uporabnik spletne strani Ortopedija Prettner izbere možnost dobropisa (bonusa) v višini že plačanega zneska, ki ga lahko porabi za prihodnji nakup v spletni trgovini kot registriran uporabnik.

Stanje lahko registrirani uporabniki pregledujejo v svojem profilu, s klikom na povezavo Moj račun v desnem zgornjem kotu spletne strani, uporabijo pa jih med zaključevanjem nakupa.

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Dostava

Informacije o dostavi so na voljo v razdelku “Dostava”. V primerih, ko  ponudnik pravočasno in v skladu s pogodbo odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca dostave.

Izdelki bodo dostavljeni v ustrezni embalaži, ki bo zagotavljala zaupnost narave izdelka.

Če je ob prevzemu pošiljke opazno, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec nemudoma sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi ali pa obvestiti Ortopedijo Prettner. Skupaj z dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Etika

Dodatne informacije o izdelkih lahko kupec pridobi s kontaktnim obrazcem na spletni strani Ortopedija Prettner ali preko drugih kontaktov, objavljenih na spletni strani.

Odgovornost

Ortopedija Prettner ni odgovorno za posledice uporabe izdelkov in prehranskih dopolnil, kupljenih preko spletne trgovine Ortopedija Prettner, ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo teh zdravil in ostalih izdelkov. Vsi podatki na spletnih straneh Ortopedija Prettner so uporabni zgolj kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Ortopedija Prettner ni odgovorno za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali ponudnikov poti oziroma infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletne trgovine (npr. izpad delovanja medmrežja).

Ortopedija Prettner deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.

Ortopedija Prettner se po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov na spletni strani www.ortopedija-prettner.si, a se lahko kljub temu zaradi specifike poslovanja spletne trgovine lastnosti artiklov, dostava ali cena spremenijo v tako kratkem času, da podatkov na spletni strani ni mogoče popraviti. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila oziroma sporazumno rešitev.

Ortopedija Prettner se v vsakem trenutku po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ustrezni slikovni material, opise in navodila izdelkov. Kljub temu so fotografije izdelkov v spletni trgovini Ortopedija Prettner simbolične, dostopni tekstovni materiali pa informativne narave in posredovani s strani proizvajalca oz. zastopnika. Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila, priložena izdelku.

Na morebitne napake nas lahko uporabniki v kateremkoli trenutku opozorijo, za kar jim bomo v podjetju Ortopedija Prettner iskreno hvaležni.

Pritožbe in spori

Ortopedija Prettner spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po vseh močeh se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova trgovina@ortopedija-prettner.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

V skladu z zakonskimi normativi Ortopedija Prettner ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga lahko potrošnik sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS).

Ortopedija Prettner kot ponudnik, ki se ukvarja s prodajo preko spleta na območju RS, objavlja na svoji spletni strani povezavo do platforme Evropske komisije za spletno reševanje potrošniških sporov (platforma SRPS). Platforma je dosegljiva na povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Navedba ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS), Uredbe EU št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 21. maja 2013 o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Z oddajo naročila v spletni trgovini www.ortopedija-prettner.si se kupec strinja s splošnimi pogoji poslovanja.
Naj Vam bo kupovanje v spletni trgovini Ortopedije Prettner v užitek!