Elektromiografija (EMG) je metoda registriranja električnih pojavov v mišičevju. Na zaslonu osciloskopa opazujemo električna dogajanje v mišicah v obliki valov. Glede na obliko in intenzivnost valov določimo mesto obolenja, to tehnologijo pa lahko uporabljamo tudi za spremljanje uspešnosti zdravljenja.

Elektrodiagnostične preiskave perifernega živčevja so izredno koristne pri obravnavi okvar in bolezni perifernega živčnega sistema. Preiskava v obliki elektrodiagnostične preiskave perifernega živčevja načeloma le bolj natančno osvetli razmere in stanje; le redkokdaj se zgodi, da bi tovrstna preiskava dejansko razkrila okvaro živčevja ali mišičja, če pred tem to ni bilo ugotovljeno pri kliničnem pregledu. Zagotovo pa EMG precizira pogoje opazovanja in omogoča bolj natančno oblikovanje diagnoze.

Preiskava je invazivna, nekoliko boleča, opravlja se brez premedikacije in sledi po predhodnem specialističnem pregledu. Na elektrodiagnostično preiskavo sodijo pacienti, kjer obstaja sum »Sy« zapestnega prehoda (N.medianus, N.unaris), »Sy« cubitalnega kanala (N.unaris), radikulopatijo (kompresijska okvara živčne korenine), polinevropatije (sistemske okvare živcev) in mononevropatije (okvare posamičnih perifernih živcev).

Ob ustrezni napotitvi bolnika na elektromiografsko preiskavo lahko pričakujemo dodatne podatke, pomembne za zdravljenje pacienta ali za boljšo oceno napovedi zdravljenja bolezni.

Pokličite nas  02 536 10 60

ali na pišite preko spletnega obrazca