0
logo
 • Kontaktni telefon
  02 536 10 60
 • Murska Sobota
  Cvetkova ulica 10

Poltrdi vložek, moški Migi

17,99 

Počisti
Šifra: 2900000000833 Kategorija:

Anatomsko oblikovan ortopedski vložek iz naravno strojenega usnja oz. BIO usnja, ki ščiti stopalo, ga mehko podpira z dodatnimi spodbujevalci in stimulira njegove akupunkturne točke.

 

Glede na potrebe kupcev, smo pri podjetju MIGI razvili več vrst vložkov:

 

 • mehke
 • poltrde
 • trde
 • magnetne
 • masažne
 • krznjene

 

Kakšno funkcijo ima ortopedski vložek?

Pravilno ravnovesje med amortiziranjem kinetične energije petnega udara ob tla in odbojem udarne energije pri hoji omogoča vašim nogam sproščenost in daje občutek spočitosti kljub vsakodnevnim naporom pri stoji, hoji ali teku. Ravnotežje in njegovo obvladovanje na peti so ključnega pomena za zaščito stopala, členkov, noge in nadpetnih ligamentov. To pomeni, da je stabilnost na peti najpomembnejši dejavnik za blažitev in porazdelitev obremenitve na stopalo, navzgor po nogi, posredno pa kar po celem telesu. Ortopedski vložek je bil oblikovan v skladu z vsemi temi ugotovitvami. S svojo anatomsko obliko obvladuje petne obremenitve pri stoji, hoji ali teku ter z absorpcijo prenosa energije, ki se izraza s tresljaji pri hoji, preprečuje neprijetne bolečine v nogah.

 

Vgrajeni mehanski amortizacijski elementi:

 • Mehka petna blazinica
  Omogoča amortizacijo koraka, daje oporo nogi, razbremenjuje kolke in sklepe v kolenu ter gležnju.
 • Vzdolžna opora
  Vzdolžna opora podpira vzdolžni lok na nogi, omili bolečine pri ploskem stopalu in tako posredno zavira nastajanje ploskega stopala. Tudi ljudem, ki nimajo ploske noge, vložek omogoča nadvse udoben korak. Sila, ki ob obremenitvi vzdržuje nožni vzdolžni lok, se s pomočjo vzdolžne opore vložka točkovno porazdeli in homogenizira. Noga tako čuti manjšo spremembo energije, ker se vibracije zdaj delno sproščajo že v sami opori. Posledično je noga ob enaki ciklični obremenitvi zaradi te opore manj obremenjena kot bi bila sicer.
 • Transverzalna opora-prečni dvig
  Solzica ali pelota je zelo pomembna opora, ki podpira prečni transverzalni lok. Tudi tukaj gre predvsem za mehansko spajanje sil prečnih mišic in vezi. Opora omili bolečine prečnih vezi, ki jih čutimo kot neugodno lokalno zaznavo mestoma povišane temperature in bolečino otrplega in nabreklega stopala. Hkrati ugodno vpliva na prekrvavitev noge, fizično sili nožni palec s svojega prostora in zavira rast Halux valgusa.
 • Prstna opora
  Služi za oporo pri hoji, pospešenem koraku in hoji navkreber, ker bistveno zmanjšuje zdrse. Pri večjih neravnotežjih se prsti lahko nanjo opirajo in olajšajo lovljenje ravnotežja. Prstna opora v obliki črke Y, povzroča odmik palca in zavira rast Halux valgusa. Če prstne opore ni, transverzalna opora ali solzica prevzame skoraj vse prej opisane funkcije.

Dodatne informacije

Velikost

40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48

There are no reviews yet.

Be the first to review “Poltrdi vložek, moški Migi”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja